Hemus Roeischool: introductie
introductie | aanmelding | Masterclasses | roeioefeningen | anatomie van een boot
De Hemus Roeischool biedt een flink programma aan opleidingen. In grote lijnen komt het neer op:
 
- Volwassenen: beginnersinstructie op de zaterdagmiddag en zo nodig ook op een doordeweekse avond
De lessen worden gegeven in groepen van 10 personen. Van begin april tot medio augustus op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Bovendien worden er bij voldoende aanmeldingen ook lessen gegeven op de avonden van 19.00 tot 21.00 uur. In de winter - dat is van eind augustus tot eind maart - zijn er alleen lessen van 14.00 tot 16.00 uur.
Iedere groep heeft aanvankelijk vier instructeurs. Dit aantal wordt naarmate de instructie vordert gereduceerd. De bar is open, en de zaterdagmiddag is hiermee een heel drukke en gezellige middag.
 
- Jongeren: zaterdag vanaf 11.30 uur
Je krijgt roeiles in een groepje van 5 of 6 leeftijdgenoten. Hoe lang dat duurt hangt een beetje van jezelf af - meestal zo ongeveer een halfjaar. In die tijd leer je goed roeien. Als je zin hebt kan je dan al deelnemen aan wedstrijden!
Je legt tijdens je opleiding verschillende proeven af: daarmee laat je zien dat je kan roeien. Als je alle proeven met succes hebt gedaan krijg je een Roeivaardigheidsdiploma.
Als je zin hebt om zomaar een keer te komen kijken kom dan langs tijdens de instructietijden voor jongeren op zaterdag vanaf 11.30 uur.
 
- Instructie voor roeiers die het basisexamen gehaald hebben in C1, skiff, 4x+ en boord.
In het voorjaar kan je intekenen voor instructie in dat jaar. De instructiecapaciteit hangt uiteraard samen met het aantal instructeurs, met andere woorden van je collega-leden. Wil en kan je zelf instructie geven, meld je dan aan bij de Roeischool
Bij de toewijzing van de beschikbare plaatsen geldt wie het eerst komt het eerst maalt. En ook: hoe flexibeler je bent voor wat betreft het tijdstip, hoe eerder je aan de beurt bent. Via dit formulier kan je je opgeven voor een cursus.
 
- Masterclasses
Zie hiervoor de Materclass-pagina.