Kom roeien in Amersfoort!
de vereniging | historie | adres & bestuur | roeien | lidmaatschap en kosten | aanmeldingsformulier
Roeien op de Eem
Wij bieden iedereen die kan zwemmen en 12 jaar of ouder is, de mogelijkheid op de rivier de Eem te roeien. Kijk op de website de-eem.nl hoe mooi de rivier is!
Hemus is een brede vereniging: jong - vanaf 12 jaar - tot oud - het oudste lid is dik in de 80 - roeit er met plezier. Voor deze leden staan ruim 70 boten ter beschikking in diverse soorten en maten.
 
Roeiseizoen
In principe kan er het hele jaar geroeid worden, dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang - zo lang het niet vriest en niet te hard waait. 's Winters is het uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om alleen te gaan roeien.
Niet alleen in het weekend maar ook op verschillende doordeweekse dagen is het gezellig druk op de club. Tijdens de zomermaanden is het ook 's avonds lekker druk op het water.
 
Aktief
Hemus heeft een ruim aanbod aan roeiactiviteiten: toertochten en wedstrijden. Tijdens de wintermaanden is er voor leden van Hemus eenmaal per week een zaaltraining en even vaak een zwemtraining.
Als je zin hebt om zomaar een keer te komen kijken, kom dan gerust langs. Zaterdag is daarvoor de beste dag.
Nog nooit geroeid?
Nieuwe leden zonder roei-ervaring beginnen in groepen van 12 aspirant-leden onder begeleiding van een aantal instructeurs. Gedurende een proefperiode van ca. 6 lessen (kosten zie deze pagina) ervaar je wat roeien is. In deze proefperiode beslis je ook of je lid wilt worden. De instructie, die na de proefperiode doorgaat, duurt ongeveer 4 maanden. Wanneer de instructeur vindt dat je goed genoeg roeit om met je ploeg zonder instructeur het water op te gaan, leg je een examen af. Tijdens de cursus wordt ernaar gestreefd dit met de hele groep te laten plaatsvinden.
De roeilessen zijn in het najaar op zaterdagmiddag en op vrijdagochtend, in het voorjaar op de zaterdagmiddag, vrijdagochtend en/of een doordeweekse avond.
Voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, overgewicht, chronische ziekte, zoals COPD, hartklachten, RA, diabetes of medicijngebruik, en mensen die ouder zijn dan 40 jaar, wordt geadviseerd voorafgaande aan de proefperiode een medische test af te laten nemen. Eventuele kosten hieraan verbonden zijn voor de roeier zelf.

Teamsport
Je roeit in een ploeg. Dus als er iemand zomaar wegblijft, zijn de anderen gedupeerd. Er wordt dan ook van je verwacht dat je komt. Na meer dan eenmaal verzuim per maand in de instructieperiode schuif je door naar de volgende instroomgroep, een halfjaar later. We willen je zo goed mogelijk opleiden, zodat je binnen drie tot vier maanden zelfstandig kan roeien.
Wil je dus goed leren roeien, dan moet je er in het begin voldoende tijd voor vrijmaken.
Jongeren
Ben je 12 jaar of ouder, en weeg je minstens 40 kilo? Dan ben je van harte welkom bij Hemus.
Je krijgt roeiles in een groepje van 5 of 6 leeftijdgenoten. Hoe lang dat duurt hangt een beetje van jezelf af - meestal zo ongeveer een halfjaar. In die tijd leer je goed roeien. Als je zin hebt kan je dan al deelnemen aan wedstrijden!
Je legt tijdens je opleiding verschillende proeven af: daarmee laat je zien dat je kan roeien. Als je alle proeven met succes hebt gedaan krijg je een Roeivaardigheidsdiploma.
Als je zin hebt om zomaar een keer te komen kijken kom dan langs tijdens de instructietijden voor jongeren op zaterdag vanaf 11.30 uur.

Ervaren roeiers
Roeiers met ervaring kunnen iedere zaterdag om 11.00 uur komen kennismaken, en vervolgens enkele weken warmlopen binnen Hemus. Voor informatie kan je contact opnemen met de ledenadministratie.
Op de eerste zaterdag van de eerstvolgende maand moeten ze voorroeien voor een lid van de afroeicommissie. De afspraak voor het afroeien wordt gemaakt via deze pagina (alleen voor leden).

Meer informatie of lid worden?
Direct aanmelden? Vul het aanmeldingsformulier in! Wil je eerst nog meer informatie? Mail dan je vraag naar ledenadministratie@hemus.nl